Έπιπλα σαλονιού: συμβουλές για το χώρο που σας ταιριάζει

Αρχική | Διακόσμηση | Έπιπλα σαλονιού: συμβουλές για το χώρο που σας ταιριάζει
  • blog epipla saloniou simvoules

Έπιπλα σαλονιού: συμβουλές για το χώρο που σας ταιριάζει

2017-09-28T15:40:58+00:00 Δεκέμβριος 15th, 2016|Διακόσμηση, Καθιστικό|

Το σαλόνι είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες μας, μέσα στο σπίτι. Είναι ο χώρος όπου ξεκουραζόμαστε μόνοι μας μετά τη δουλειά, ο χώρος που θα δούμε μια ταινία τρώγοντας μαζί με το ταίρι μας, ο χώρος που θα παίξουν τα παιδιά, ακόμη και ο χώρος όπου θα απολαύσουμε έναν απογευματινό ύπνο. Πέρα από προσωπικός χώρος όμως, το σαλόνι (και τα έπιπλα σαλονιού) αποτελεί και τη βιτρίνα του σπιτιού μας, καθώς είναι το πρώτο δωμάτιο που βλέπουν οι καλεσμένοι μας και, ως επί το πλείστον, ο χώρος όπου θα τους φιλοξενήσουμε.

Το σαλόνι μας πρέπει να απορρέει αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας. Αυτό επιτυγχάνεται βάζοντας την προσωπική μας σφραγίδα στο στυλ και τη διακόσμησή του. Τα έπιπλα σαλονιού παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική εικόνα που θα έχει ο χώρος μας. Παρακάτω, θα δούμε μερικά tips για να επιλέξετε τα έπιπλα σαλονιού που πραγματικά ταιριάζουν στο χώρο σας και μπορούν να τον απογειώσουν.

Η πρώτη στα έπιπλα σαλονιού είναι ο καναπές

Κακά τα ψέματα, όταν μιλάμε για τη διακόσμηση του σαλονιού μας, το πρώτο έπιπλο που μας έρχεται στο νου είναι ο καναπές. Ξεκινάμε από αυτόν και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την υπόλοιπη διακόσμηση, καθώς είναι το συνώνυμο της άνεσης και ξεκούρασης μέσα στο σαλόνι μας. Επιλέξτε έναν γωνιακό καναπέ, καθώς θα γίνει το hot spot του χώρου σας. Ιδανικές επιλογές είναι οι γωνιακοί καναπέδες Lut, Base και Eolos. Ο γωνιακός καναπές είναι πολύ πιο άνετος και χωράει περισσότερο κόσμο (χάρη στη γωνία) για τις συναντήσεις με την παρέα σας.

Δεν είναι μόνο ο καναπές

Μπορεί να είναι το πρώτο έπιπλο που σκεφτόμαστε, αλλά μια σωστή διακόσμηση προϋποθέτει την αρμονική συνύπαρξη και των υπόλοιπων επίπλων σαλονιού. Επιχειρήστε να τολμήσετε στην επιλογή των υπολοίπων επίπλων (τραπεζαρία, καρέκλες, πολυθρόνες, συνοδευτικά τραπεζάκια) με διαφορετικά χρώματα, καθώς μια μονότονη διακόσμηση σίγουρα δεν φέρει την προσωπική σας σφραγίδα. Για παράδειγμα, δεν είναι υποχρεωτικό να αγοράσετε μια τραπεζαρία που να έχει το ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα τραπεζάκια του καθιστικού. Ακόμη και οι καρέκλες που θα επιλέξετε για την τραπεζαρία σας, δεν χρειάζεται να έχουν το ίδιο χρώμα με την ίδια την τραπεζαρία. Μπορείτε, για παράδειγμα, να συνδυάσετε την ξύλινη τραπεζαρία Rio με τις καρέκλες λευκού χρώματος VO99.

Δώστε μεγάλη σημασία στο μέγεθος των επίπλων

Πέρα από τη σωστή επιλογή στιλιστικά, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στο μέγεθος των επίπλων, για να επιτύχετε την επιθυμητή αρμονία μεταξύ τους. Για παράδειγμα, δεν είναι δόκιμο να συνδυάσετε ένα μικρό τραπέζι καθιστικού με μεγάλες καρέκλες. Επίσης, αν ο χώρος σας είναι μικρός και επιλέξετε μια πολύ μεγάλη τραπεζαρία ή ένα πολύ μεγάλο τραπέζι, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μικρύνει ακόμα περισσότερο. Το ιδανικό είναι να επιλέξετε έπιπλα σαλονιού που να είναι ακριβώς στις διαστάσεις που επιθυμείτε, μια δυνατότητα που έχετε στο κατάστημα Πάνος Οικία.

Η διακόσμηση και η επιλογή των επίπλων σαλονιού είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολλή μελέτη και προετοιμασία. Για να φτιάξετε το χώρο των ονείρων σας, αρκεί να γνωρίζετε καλά τις διαστάσεις του. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς, με την έμπειρη ομάδα μας!