Διακόσμηση σαλονιού: Αλλάξτε την και… αλλάξτε ψυχολογία!

Αρχική | Διακόσμηση | Διακόσμηση σαλονιού: Αλλάξτε την και… αλλάξτε ψυχολογία!
  • 1709 diakosmisi kathistikou

Διακόσμηση σαλονιού: Αλλάξτε την και… αλλάξτε ψυχολογία!

2019-07-18T16:22:46+00:00 Σεπτέμβριος 27th, 2017|Διακόσμηση, Καθιστικό|

Ακόμη και αν έχουμε κάνει την τέλεια διακόσμηση σαλονιού, μετά από λίγο καιρό μπορεί να αρχίσει να μας κουράζει. Η δύναμη της συνήθειας πολλές φορές μας ξυπνά την έμφυτη ανάγκη για αλλαγή, ώστε να ανανεώσουμε την καθημερινότητά μας.

Τα αντικείμενα που βάζουμε στο καθιστικό μας, έχουν επιλεγεί γιατί μας αρέσουν και μας εκφράζουν. Κακά τα ψέματα: τα διακοσμητικά αντικείμενα μας προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση. Δημιουργήθηκαν για να τα απολαμβάνουμε και να τα ζούμε. Ο χώρος μας και τα διακοσμητικά του στοιχεία μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας. Μια μικρή προσθήκη ή αλλαγή στην διακόσμηση καθιστικού, μπορεί να αλλάξει ριζικά την ψυχολογία μας.

Αλλάξτε διακόσμηση σαλονιού και ψυχολογία!

Επειδή πρέπει να φροντίζουμε την ψυχολογία και το ηθικό μας, έχουμε 5 προτάσεις για να αναβαθμίσετε άμεσα την διακόσμηση καθιστικού σας και, κατ’ επέκταση τη διάθεσή σας, χωρίς να αναγκαστείτε να προβείτε σε ολική ανακαίνιση.

1. Ελέγξτε την διαρρύθμιση του καθιστικού σας. Ενδεχομένως η βιβλιοθήκη, ο μπουφές ή ο καναπές να μην είναι στη σωστή θέση, κλέβοντας σας χώρο και άνεση.

2. Τοποθετήστε καθρέπτη στο καθιστικό. Οι καθρέπτες (ειδικά οι μεγάλου μεγέθους), προσθέτουν σε φωτεινότητα και μας δημιουργούν την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου.

3. Επιλέξτε έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις. Είναι σύνηθες πρόβλημα ο μεγάλος αριθμός από περιοδικά, αναμνηστικά και άλλα μικροαντικείμενα στο σαλόνι σας. Ένας καναπές με αποθηκευτικό χώρο και ουδέτερο χρώμα μπορεί να ταιριάξει σε οποιαδήποτε διακόσμηση. Στις κυρίαρχες φετινές τάσεις επικρατούν τα χρώματα γκρι και γκρεζ.

4. Αλλάξτε φωτισμό. Τοποθετήστε θερμές, ουδέτερες ή και ψυχρές λάμπες, αρκεί το αποτέλεσμα φωτισμού στο καθιστικό να είναι ομοιόμορφο και να εκφράζει το χαρακτήρα σας. Επιπρόσθετα, μπορείτε να αλλάξετε τα φωτιστικά σας με καινούρια σε στιλ μοντέρνο ή vintage.

5. Αντικαταστήστε τους πίνακες. Τολμήστε με έναν καινούργιο πίνακα με έντονες αποχρώσεις.

Επισκεφτείτε την έκθεσή μας για να πάρετε φρέσκες ιδέες, μαζί με τις συμβουλές του έμπειρου προσωπικού μας και βελτιώστε την καθημερινότητά σας!