Όταν ο χώρος σου είναι λειτουργικός, κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την κουζίνα, στην οποία προφανώς περνάς και τις περισσότερες ώρες της ημέρας, όταν γυρνάς σπίτι.
Κρέμασε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς. Βάλε μεταλλικές μακριές ράβδους στον τοίχο και κρέμασε με γάντζους τις κούπες, τις κουτάλες ακόμη και τις πετσέτες και τα γάντια.
Αγόρασε βάζα με μαγνήτες, γέμισε τα με μυρωδικά και κόλλησε τα σε μεταλλικές επιφάνειες.
Ράφια και ντουλαπάκια είναι η καλύτερη επένδυση για μία λειτουργική κουζίνα. Μπορείς να εκμεταλλευτείς ακόμη και την πιο μικρή γωνία της κουζίνας σου.
Κάνε μία σωστή οργάνωση στα συρτάρια, βάζοντας πάνω-πάνω τα αντικείμενα που χρησιμοποιήσεις περισσότερο.Αν έχεις τραπέζι στην κουζίνα, προτίμησε να έχεις σκαμπό ή καρέκλες χωρίς “μπράτσα”, για να μπορείς να τις αποθηκεύεις κάτω από αυτό.
Αγόρασε τις ηλεκτρικές συσκευές ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μην αγοράσεις ένα μικρό ψυγείο που, όμως, δεν καλύπτει τις ανάγκες σου, αλλά ούτε κι ένα μεγάλο πλυντήριο πιάτων που αν μένεις μόνη, δεν θα γεμίσει ποτέ.
Το φως είναι απαραίτητο στην κουζίνα. Εκτός από το κεντρικό φωτιστικό μπορείς να τοποθετήσεις μερικά σποτάκια πάνω από τους πάγκους ή μέσα σε κάποια ντουλάπια.Αν έχεις παιδιά, άφησε ένα χαμηλό ντουλάπι γι’ αυτά και γέμισε το με τα πιάτα και τα ποτήρια τους. Έτσι, θα μπορούν να τα φτάνουν εύκολα και δεν θα τα κάνουν όλα άνω-κάτω.