Μίνιμαλ στυλ και σωστή επίπλωση

Αρχική | Διακόσμηση | Μίνιμαλ στυλ και σωστή επίπλωση
  • blog minimal stil sosti epiplosi

Μίνιμαλ στυλ και σωστή επίπλωση

2017-09-18T13:32:46+00:00 Νοέμβριος 15th, 2016|Διακόσμηση|

Βασικό στοιχείο αυτής της διακόσμησης είναι τα χρώματα στους τοίχους που θα πρέπει να είναι σε μονόχρωμες κυρίως ψυχρές αποχρώσεις και αν διαθέτουν διχρωμίες να έχουν έντονες τις ευθείες γραμμές. Επίσης βασικό είναι η επιλογή των επίπλων, τα έπιπλα προτιμότερο θα ήταν να είναι μεγάλα αλλά όχι ογκώδη, κυρίως μακριά και λεπτά που και εκεί θα πρέπει να υπερισχύει η ευθεία γραμμή.
Σε καμία περίπτωση τα έπιπλα μας δεν πρέπει να είναι έντονα και να έχουν σκαλιστά διακοσμητικά.
Πολύ προσοχή στο ύφασμα που θα ντύσει το σαλόνι μας θα ήταν καλό να επιλέξουμε ένα χρώμα όμοιο με τους τοίχους ή αντίθετο αλλά σε καμία περίπτωση πανί με σχεδιάκια και λαχούρ.

Γενικότερα στο νού σας θα πρέπει να έχετε πάντα ότι το μίνιμαλ στυλ είναι συνώνυμο της λιτότητας και της απλότητας οπότε θα πρέπει να κινηθούμε μέσα σε αυτά τα όρια. Οι κουρτίνες που θα κοσμήσουν τον χώρο θα μπορούσαν να έχουν ένα ελαφρύ σχέδιο διακριτικό αρκεί να μην ήταν πολύ βαριές και χοντρές.

Τα είδη του στυλ αυτού είναι 4 και αποτελούνται από το 1 Contemporary-minimal 2 Vintage-Chic 3 Mid-Century Modern 4 Japanish style Το κάθε στυλ από τα παραπάνω έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες το πρώτο χρησιμοποιείτε κυρίως σε Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία) και έχει ως κεντρικά χαρακτηριστικά το λευκό χρώμα σε τοίχους και έπιπλα. Και τα έπιπλα είναι λιτά και κατασκευασμένα από ξύλο δρυός.

Το δεύτερο έχει ενταγμένα τα στοιχεία του vintage στυλ που ουσιαστικά ακολουθούνται όλες οι παραπάνω αρχές με την διαφορά το ότι χρησιμοποιούνται έπιπλα vintage που μπορεί να αγοράστηκαν από αντικερί . Κατά βάση το συγκεκριμένο είδος χρησιμοποιείτε στην Αμερική και κυρίως στην Καλιφόρνια.

Το τρίτο είναι μια παραλλαγή του δεύτερου είδους με την διαφορά ότι τα έπιπλα είναι κλασικά αλλά όχι υπερβολικά .Δεν υπάρχει περιοχή που χρησιμοποιείτε κατά κόρον είναι σχετικά μια νέα τάση που προσπαθούν να λανσάρουν.

Και το τέταρτο που ουσιαστικά είναι αυτό που γέννησε την έννοια μίνιμαλ είναι το Ιαπωνικό στυλ που θεωρητικά έχεις στο σπίτι τα έπιπλα μόνο που σου χρειάζονται. Η επιλογή του συγκεκριμένου στυλ θέλει λιγότερο κόπο και χρόνο για να υλοποιηθεί σε σχέση με άλλες διακόσμησης. “Simple is the best”.