Ξεχωριστά στυλ διακόσμησης

Αρχική | Διακόσμηση | Ξεχωριστά στυλ διακόσμησης
  • blog ksexoristi diakosmisi

Ξεχωριστά στυλ διακόσμησης

2017-09-18T13:37:42+00:00 Νοέμβριος 15th, 2015|Διακόσμηση|

Όλοι ονειρευτήκαμε ένα όμορφο σπίτι , κάποιοι από εμάς ένα μοντέρνο η νεοκλασικό σπίτι με ιδιαίτερη διακόσμηση. Διαλέξτε το στυλ που σας ταιριάζει και σας εκφράζει.

Μίνιμαλ στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα χαρακτηρίζεται από χώρους πολύ λιτούς και απλούς ως προς την επίπλωση και τα χρώματα συνολικά. Προτιμήστε, αποχρώσεις με απαλά χρώματα και υφές, βασικές γεωμετρικές γραμμές σε έπιπλα και φωτιστικά, γενικότερα μην φορτώσετε τους χώρους του σπιτιού σας με πολλά έπιπλα.

Κλασσικό στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός θα χαρακτηρίζεται από χρώματα που θεωρούνται «βαριά», βαθύ κόκκινο, πράσινο, καφέ, με υλικά επένδυσης για την επίπλωση εμπριμέ η ριγέ υφάσματα καθώς και ότι όλο το σκηνικό θα χαρακτηρίζεται από αυτά που θεωρούνται κλασικά. Η αναφορά στο κλασικό στυλ διακόσμησης σηματοδοτούσε την συντηρητική αστική τάξης του 18ου αιώνα.

Νεοκλασικό στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χώρος αυτός θα χαρακτηρίζεται από τοίχους όπου κυριαρχούν οι τοιχογραφίες και οι ταπετσαρίες, σε κλασσικό πάντοτε στυλ .Για να διαμορφώσετε το σπίτι σας σε νεοκλασικό, τότε τα δωμάτια του σπιτιού σας θα πρέπει να είναι μεγάλα και με την ανάλογη διακόσμηση να δείξουν επιβλητικά, να δημιουργηθούν ζωγραφισμένες οροφές, πεσσούς και κιονίσκους, καμπύλα ή τεθλασμένα γείσα, θυρώματα περίτεχνα, και άλλα που θα φανερώνουν την άνεση και την αρχοντιά που έχουν και τα παλαιά νεοκλασικά κτίρια. Μην ξεχάσετε τα πολυτελή έπιπλα, τα βαριά υφάσματα, τους πολυελαίους, τους καθρέφτες, τους πίνακες ζωγραφικής, τα κρύσταλλα και τις πορσελάνες !!

Μοντέρνο στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός θα χαρακτηρίζεται από την άποψη που ακολουθεί το less is more, δηλαδή κάθε κομμάτι που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να θεωρείται όχι μόνο ιδιαίτερο αλλά να έχει και μια μοναδικότητα που θα το χαρακτηρίζει. Οι κύριες υφές διακόσμησης είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν πλήρη απλότητα, να έχουν οπωσδήποτε αυτό που ονομάζουμε φινέτσα, τα υφάσματα να έχουν καθαρές γραμμές, αλλά το κυριότερο που πρέπει να προσέξετε είναι ο ίδιος ο χώρος και τα χρώματα που θα έχει. Οι ουδέτεροι τόνοι, στην περίπτωση του μοντέρνου στυλ εσωτερικής διακόσμησης έχουν φωτεινά ουδέτερα χρώματα όπως είναι το άσπρο και μαύρο, επιπλέον άλλα στοιχεία είναι η απλότητα του χώρου.

Zen style, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης ζεν, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός θα είναι κατά κάποιον τρόπο παραλλαγή του Minimal style, θα χαρακτηρίζεται από χρώματα φωτεινά και θα είναι πλήρως ουδέτερα ενώ και τα έπιπλα θα είναι λίγα και λιτά, συνήθως επιλέγουμε έπιπλα που είναι χαμηλά και κατασκευασμένα από υλικό ξύλου, σε αντίθεση βέβαια με την επίπλωση του Minimal style.

Loft style, βιομηχανικό στυλ – αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χώρος σας θα είναι ψυχρός, ουδέτερος, θα αποπνέει ηρεμία, και θα πρέπει να έχει σκληρές επιφάνειες οι οποίες θα είναι κατασκευασμένες από υλικά όπως το μέταλλο ή το πλαστικό. τα χρώματα που θα υποστηρίξουν τις εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων και των επιφανειών γενικότερα θα είναι σκληρά και συμπαγή .

Ρομαντικό στυλ, αν αποφασίσετε αυτό το στυλ διακόσμησης τότε απλά να θυμάστε ότι θέλετε αυτό που καθιέρωσαν οι Γάλλοι, έπιπλα που χαρακτηρίζονται από πολυτέλεια και γούστο, υφάσματα που παντρεύουν το μοντέρνο με το κλασικό . Αντικείμενα που εκπέμπουν ρομαντισμό και στιλ.

Ethnic style, η κουλτούρα και το ύφος της ethnic διακόσμησης, έχει πάντοτε στοιχεία από την ίδια την χώρα και τις παραδόσεις της. Για το δικό σας χώρο επιλέξτε υλικά και διακοσμητικά αντικείμενα από πολλές διαφορετικές χώρες η ακόμα από κάθε γωνία του πλανήτη, θα σας δώσουν αυτό που ονομάζουμε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.