Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 7+1 ιδέες για τέλεια ατμόσφαιρα

Αρχική | Διακόσμηση | Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 7+1 ιδέες για τέλεια ατμόσφαιρα
  • χριστουγεννιάτιη διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 7+1 ιδέες για τέλεια ατμόσφαιρα

2021-08-26T10:26:49+00:00 Οκτώβριος 29th, 2020|Διακόσμηση|

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση (christmas deco), ίσως η πιο αγαπημένη μας διακοσμητική παρέμβαση στο χώρο του σπιτιού. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά του 2020 πλησιάζουν, γι’ αυτό και τώρα είναι η καλύτερη ώρα για να αρχίσουμε τις προετοιμασίες. Πώς όμως μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, χαρίζοντας μία μοναδική αίσθηση χριστουγεννιάτικης ζεστασιάς και θαλπωρής στο σαλόνι και στους χώρους της κατοικίας μας; Διαβάστε τις μοναδικές ιδέες της Πάνος Οικία στο κείμενο που ακολουθεί. 

Για τέλεια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση…

1. Στολίστε το σπίτι με τα κατάλληλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Χριστούγεννα = μαγεία. Απολαύστε τις γιορτές, επιλέγοντας τα διακοσμητικά στοιχεία που θα χαρίσουν μία μοναδική εορταστική νότα στο χώρο σας. Προσθέστε φανταχτερές χριστουγεννιάτικες μπάλες στο δέντρο, κάλτσες στο τζάκι για τον Santa Claus, κεράκια, διακοσμητικά φαναράκια και γιατί όχι πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα αρκουδάκια και ξωτικά. Τα μικρά παιδιά είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψουν.

2. Επιλέξτε χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ για τα έπιπλά σας

Δώστε στο καθιστικό σας μία χριστουγεννιάτικη διάθεση επιλέγοντας ριχτάρια και μαξιλαράκια για τον καναπέ με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Έτσι, ακόμα και αν είναι το χρώμα των επίπλων σας είναι καλοκαιρινό, τα αξεσουάρ θα του αλλάξουν την όψη και την αίσθηση.

3. Ανάψτε ξανά το τζάκι

Ο χειμώνας είναι η πιο κρύα εποχή του χρόνου και το τζάκι στο σαλόνι σας δεν είναι μόνο διακοσμητικό… Καιρός λοιπόν να το αξιοποιήσετε ξανά, ανάβοντάς το και δημιουργώντας μία μοναδική αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε και τα κατάλληλα χριστουγεννιάτικα στολίδια περιμετρικά του, πάντα όμως με προσοχή.

4. Επιμεληθείτε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της τραπεζαρίας

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική ευκαιρία για να περάσουμε μαζί στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και οι στιγμές συνοδεύονται τέλεια με χριστουγεννιάτικες γεύσεις στην… τραπεαρία. Δώστε της χριστουγεννιάτικο στιλ με το κατάλληλο τραπεζομάντηλο, χριστουγεννιάτικα σουπλά και χαρτοπετσέτες σε μοναδικά σχέδια.

5. Κάντε το χώρο σας να μυρίζει… Χριστούγεννα!

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν σταματά στα υλικά αγαθά… Ολοκληρώστε την ιδανικά επιλέγοντας αρωματικά χώρου με μυρωδιές που παραπέμπουν στην αγαπημένη σας γιορτή όπως μήλο, κανέλα ή πεύκο. Παράλληλα, οι μυρωδιές θα χαρίσουν στο χώρο και μια μοναδική αίσθηση φρεσκάδας.

6. Αφήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο να κλέψει τις εντυπώσεις!

Φυσικά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί το top στοιχείο στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Εάν ο χώρο σας το επιτρέπει, τότε το ιδανικό σημείο για να το τοποθετήσετε είναι δίπλα στο τζάκι. Ολοκληρώστε την διακόσμησή του, τοποθετώντας γύρω από αυτό δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τυλιγμένα σε γιορτινές συσκευασίες.

7. Προσθέστε στην εξώπορτα ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι και ο στολισμός της εξώπορτας. Από αυτόν δε μπορεί να λείπει ένα ιδιαίτερο στεφάνι το οποίο θα κερδίζει τις εντυπώσεις με την καλαισθησία του. Μπορείτε να προτιμήσετε ένα έτοιμο στολισμένο ή να φτιάξετε από την αρχή το δικό σας με απλές χριστουγεννιάτικες μπάλες, κουκουνάρια και γκι.

+1. Προσθέστε στην εξώπορτα ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Παλιότερα, συνηθίζαμε να στολίζουμε όχι μόνο τους εσωτερικούς, αλλά και τους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών μας. Η τάση αυτή έχει επανέλθει πλέον στο προσκήνιο, ωστόσο με μία πιο minimal προσέγγιση. Τις μέρες των γιορτών, τα λαμπάκια μπορούν να δημιουργήσουν ένα μαγικό σκηνικό για μια ιδιαίτερη νύχτα, όπως αυτή των Χριστουγέννων. Προτιμήστε λαμπάκια εξωτερικού χώρου μονόχρωμα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όλο τον χρόνο.

Δημιουργήστε μία ονειρική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μαγική από μόνη της και είμαστε από αυτούς που πιστεύουν και αγκαλιάζουν αυτή τη γιορτή. Από μικροί όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε ονειρευτεί χριστουγεννιάτικα τοπία με πολύ χιόνι, σπίτια στολισμένα και φυσικά ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ειδικά φέτος, έχουμε πιο ανάγκη από ποτέ να νιώσουμε το πνεύμα τους. Και σε αυτό, σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Καλές γιορτές,

Πάνος Οικία!

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο με θέμα «Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 7+1 ιδέες»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την διακόσμηση και την επίπλωση των προσωπικών σας χώρων στο ΠΑΝΟΣ Οικία Blog.