Σπίτι: πώς ο μινιμαλισμός μπορεί να το ομορφύνει

Αρχική | Διακόσμηση | Σπίτι: πώς ο μινιμαλισμός μπορεί να το ομορφύνει
  • FotorCreated 5

Σπίτι: πώς ο μινιμαλισμός μπορεί να το ομορφύνει

2017-10-18T11:24:57+00:00 Σεπτέμβριος 27th, 2017|Διακόσμηση|

Το σπίτι μας είναι η βάση μας. Είναι ο χώρος που φιλοξενεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, συνεπώς είναι επιτακτική η ανάγκη να διατηρείται τακτικό και καθαρό. Ωστόσο, η πιεστική καθημερινότητα δεν μας αφήνει χρόνο για να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με την φροντίδα των εσωτερικών του χώρων.

Η πιο δόκιμη και εύκολη μέθοδος για να φροντίζουμε την εικόνα και την καθαριότητα του σπιτιού μας είναι αυτή του μινιμαλισμού. Ο μινιμαλισμός αποτελεί την τέχνη της απόρριψης των περιττών στοιχείων. Αναμφίβολα, αν αυτή η αρχή εφαρμοστεί στον προσωπικό μας χώρο, θα προσφέρει άμεσα αποτελέσματα.

 

Αφαιρέστε τα περιττά απ’ το σπίτι, προσθέστε τάξη και καθαριότητα

Τα έπιπλα και η αισθητική του σπιτιού μας αναδεικνύονται καλύτερα όταν ο χώρος είναι λειτουργικός, καθαρός και χωρίς περιττά αντικείμενα. Βασιζόμενοι σε αυτή τη minimal φιλοσοφία, σας προσφέρουμε 5 εύκολες, γρήγορες και ανέξοδες προτάσεις, με τις οποίες θα αναβαθμίσετε την αισθητική του σπιτιού σας. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε την παρακάτω αφαιρετική μέθοδο και θα εκπλαγείτε από τη διαφορά:

1. Αξιολογήστε τη χρησιμότητα κάθε αντικειμένου που πιάνει χώρο στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σας και τοποθετήστε το εκεί που πραγματικά αξίζει. Αν το χρησιμοποιείτε τακτικά, κρατήστε το σπίτι. Αν όμως το χρησιμοποιείτε λιγότερο, τοποθετήστε το στην αποθήκη. Αν δεν το χρησιμοποιείτε καθόλου, θα ήταν προτιμότερο να το χαρίσετε.

2. Μην πετάτε τα ρούχα σας από εδώ και από εκεί. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα τοποθετήσετε εκεί που είναι πραγματικά η θέση τους: στη ντουλάπα.

3. Απαλλαγείτε από ντεμοντέ ή εποχικά διακοσμητικά. Κάθε πράγμα στον καιρό του.

4. Μην κρατάτε στο σπίτι σας παλιά περιοδικά ή βιβλία που δεν έχετε διαβάσει και ούτε σκοπεύετε. Αποτελούν πηγή σκόνης, ακόμα και αν καθαρίζετε τακτικά το σπίτι. Ανακυκλώστε τα!

5. Τέλος, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να διατηρείτε το σπίτι σας τακτικό. Δημιουργήστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαριότητας του σπιτιού, έτσι ώστε να είναι πάντα καθαρό.

Να θυμάστε ότι για να γίνει ένα σπίτι όμορφο, δεν χρειάζονται απαραίτητα ακριβά έπιπλα, διακοσμητής, ή περιττά έξοδα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μεράκι, τάξη και λίγο χρόνο από τη ζωή σας για να το διατηρείτε προσεγμένο και καθαρό.