Μπλε καναπές: Με τι ταιριάζει;

Αρχική | Καθιστικό | Μπλε καναπές: Με τι ταιριάζει;
  • μπλε καναπές με τι ταιριάζει

Μπλε καναπές: Με τι ταιριάζει;

2022-05-31T20:25:41+00:00 Μάρτιος 30th, 2022|Καθιστικό|

Μπλε καναπές: με τι ταιριάζει; Αυτό το έπιπλο υπόσχεται να δημιουργήσει την απαραίτητη ηρεμία, γαλήνη και ασφάλεια που έχετε ανάγκη στο χώρο του καθιστικού σας. Το χρώμα του, ιδιαίτερο και αντισυμβατικό για καθιστικό, «κουμπώνει» άριστα με μία πληθώρα χρωματικών προτάσεων. Αναλόγως λοιπόν με το πώς θα αποφασίσετε να τον συνδυάσετε, θα καταφέρει να αναδείξει ιδανικά το ρηξικέλευθο γούστο και την υψηλή αισθητική σας. Στο κείμενο που ακολουθεί, σας έχουμε μερικές μοναδικές συμβουλές για να τον εντάξετε αρμονικά στην διακόσμηση του δικού σας καθιστικού.

Ο μπλε καναπές ταιριάζει με…

1. Αφαιρετική και λιτή διακόσμηση

Επειδή ένας μπλε καναπές αναμφίβολα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας, καλό θα ήταν να μην υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής στο υπόλοιπο του σαλονιού.  Θα σας προτείναμε τα χρώματα που συνδυάζονται να μην είναι περισσότερα από τρία και να αποφύγετε να «φορτώσετε» τον χώρο με πολλά διακοσμητικά, κάδρα ή ταπετσαρίες και χαλιά έντονων αποχρώσεων.

2. Το φυσικό χρώμα του ξύλου

Για τα υπόλοιπα έπιπλά σας, η παρουσία του φυσικού ξύλου θα ταίριαζε πολύ ωραία με τον μπλε καναπέ, καθώς είναι γνωστό πως το καφέ «δένει» υπέροχα με το μπλε σε όλες τις αποχρώσεις τους. Σε περίπτωση που προτιμάτε τις πιο σκοτεινές επιλογές για το σαλόνι σας, ένας εξαιρετικός συνδυασμός είναι το navy ή το ραφ με το σκούρο καφέ, ενώ τα πιο ανοιχτόχρωμης απόχρωσης ξύλα λειτουργούν καλύτερα με μεσαίους έως πιο ελαφριούς τόνους.

3. Το βελούδο 

Στο μπλε χρώμα του καναπέ καταλήξατε. Στο ύφασμα; Οι επιλογές σας είναι πραγματικά πολλές. Για σας όμως που θέλετε να δώσετε μία πιο πολυτελή και σοφιστικέ νότα στο χώρο του καθιστικού, τότε το βελούδο αποτελεί αναμφίβολα την πιο ταιριαστή επιλογή υφάσματος. Το απαλό άγγιγμά του σε συνδυασμό με τη vintage διάθεση που προκαλεί θα σας φτιάξει την διάθεση. Στην ΠΑΝΟΣ Οικία θα βρείτε τις κορυφαίες επιλογές υφασμάτων της αγοράς που θα σας ενθουσιάσουν με την ποιότητα και την αισθητική τους.

4. Το λευκό

Ομολογουμένως, ο συνδυασμός που θυμίζει Ελλάδα πιο πολύ από κάθε τι άλλο, δηλαδή το λευκό και το μπλε, είναι σαγηνευτικός και άκρως εντυπωσιακός. Χρησιμοποιήστε λευκά μαξιλάρια, ριχτάρια ή κουρτίνες για να «παντρέψετε» το μπλε του καναπέ σας, προσθέτοντας παράλληλα στο σαλόνι σας μια πινελία από… Αιγαίο! Μη διστάσετε να βάψετε στο χρώμα του καναπέ κι έναν από τους τοίχους του σαλονιού (ιδανικά αυτόν πίσω ή απέναντι από τον καναπέ) για να προσφέρετε μια μοντέρνα αύρα ανανέωσης στον χώρο σας.

5. Το μαύρο

Ένας μπλε καναπές πάντα θα ξεχωρίζει ανεξάρτητα από τη χρωματική παλέτα με την οποία θα επιλέξετε να τον πλαισιώσετε. Σε περίπτωση όμως που επιθυμείτε να τον τοποθετήσετε έτι περαιτέρω στο προσκήνιο, το μαύρο χρώμα είναι ο ιδανικός σύμμαχος για αυτόν τον σκοπό. Αν και δεν είναι η προφανής επιλογή, τα έπιπλα με μαύρες πινελιές ή ακόμα και ένα χαλί μπορούν να προσφέρουν μια εκ διαμέτρου αντίθεση σε ένα ζωντανό μπλε, διασφαλίζοντας ότι ο καναπές είναι το ξεχωριστό κομμάτι που μαγνητίζει τα βλέμματα.

6. Το πορτοκαλί

Το contrast χρωμάτων είναι πάντα μια τολμηρή επιλογή που χορταίνει το μάτι και δεν περνά ποτέ απαρατήρητο. Επιλέξτε να ταιριάξετε το μπλε του καναπέ σας με το πορτοκαλί, ένα χρώμα εκ διαμέτρου αντίθετο που όμως λειτουργεί απίστευτα καλά μαζί του. Μπορείτε να τοποθετήσετε πορτοκαλί μαξιλάρια στον καναπέ σας, καθώς και πολυθρόνες με μπλε μαξιλάρια για ακόμα μεγαλύτερη αντίθεση.

Ο νέος σας μπλε καναπές σας περιμένει στην ΠΑΝΟΣ Οικία!

Αναζητάτε τον μπλε καναπέ ο οποίος θα σας ενθουσιάσει με την αισθητική του και θα ταιριάξει με την διακόσμηση του καθιστικού σας; Στην ΠΑΝΟΣ Οικία αναλαμβάνουμε να τον δημιουργήσουμε κατά παραγγελία, με το ύφασμα, τις αποχρώσεις και τις διαστάσεις που εσείς επιθυμείτε. Επισκεφθείτε μας σήμερα στο showroom μας, στη Λεωφόρο Μεσογείων 405 και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί τόσο τον καναπέ όσο και τις λύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά σας στο σπίτι καλύτερη και… ομορφότερη!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 030 7954

 

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο: «Μπλε καναπές: Με τι ταιριάζει;»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την διακόσμηση και την επίπλωση των προσωπικών σας χώρων στο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΙΑ Blog.