Διακόσμηση σαλονιού: ιδέες για φυτά εσωτερικού χώρου

Αρχική | Καθιστικό | Διακόσμηση σαλονιού: ιδέες για φυτά εσωτερικού χώρου
  • diakosmhsh-salonioy-idees

Διακόσμηση σαλονιού: ιδέες για φυτά εσωτερικού χώρου

2024-04-08T19:12:32+00:00 Απρίλιος 8th, 2024|Καθιστικό|

Οι ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού σας δεν σταματούν στα έπιπλα. Τα φυτά είναι πάντα μια καλή ιδέα για την ανανέωση του χώρου σας. Μικρά αλλά και μεγαλύτερα φυτά σε διάφορες γωνίες του σαλονιού σας δίνουν περισσότερη άνεση και ζεστασιά.

Προτού προχωρήσετε σε αγορά φυτών, κάντε ένα σύντομο έλεγχο για τις ανάγκες των φυτών σύμφωνα με τη φωτεινότητα του χώρου σας. Δείτε ποια φυτά χρειάζονται περισσότερο φως και ποια λιγότερο.

Εάν έχετε ήδη φυτά, προσέξτε μην το παρακάνετε με το πότισμά τους. Κάποια φυτά χρειάζονται συχνό πότισμα. Κάποια άλλα δεν προτιμούν το πολύ νερό. Πριν ποτίσετε τα φυτά, ελέγξτε εάν το χώμα τους είναι υγρό. Είναι ένα σημάδι ότι μπορείτε να περιμένετε κάποιες μέρες ακόμα μέχρι το επόμενο πότισμα.

Ό,τι φυτό και εάν διαλέξετε, συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού σας. 

Ιδέες διακόσμησης με σανσιβέρια

Η σανσιβέρια ή σανσεβιέρια, γνωστή και ως… «γλώσσα της πεθεράς», είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Για τη γρήγορη ανάπτυξή της χρειάζεται αρκετό φως χωρίς να πέφτει απευθείας πάνω της. Ωστόσο, μπορεί να προσαρμοστεί και σε πια σκοτεινά δωμάτια.

Χρειάζεται πότισμα μια φορά το μήνα τους. Ενώ τους ζεστούς μήνες, χρειάζεται πότισμα μια φορά ανά δυο εβδομάδες.

Ιδέες για διακόσμηση σαλονιού με πόθο

Ο πόθος είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου. Χρειάζεται αρκετό φως για την ανάπτυξή του χωρίς να πέφτει απευθείας πάνω του.

Μπορείτε να τον ποτίζετε μια φορά την εβδομάδα κατά τους ζεστούς μήνες και πιο αραιά το χειμώνα.

Ιδανικό φυτό για να το τοποθετήσετε σε κρεμαστές γλάστρες και καλάθια ψηλά, ώστε να ντύσει τα ράφια σας με το εντυπωσιακό του φύλλωμα.

Ιδέες διακόσμησης με δράκαινα

Η δράκαινα είναι ένα κλασικό φυτό εσωτερικού χώρου. Χρειάζεται έμμεσο φως και λιγότερο πότισμα από τα άλλα φυτά. Έχει πυκνό και πλούσιο φύλλωμα δημιουργώντας μια πράσινη γωνιά για το σαλόνι σας. Για αυτό και τη συναντάτε, συχνά, στις προτάσεις για τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων.

Ιδέες για διακόσμηση σαλονιού με μονστέρα

Η μονστέρα είναι ένα τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου. Έχει μεγάλα και γυαλιστερά φύλλα με χαρακτηριστικές εσοχές. Τα χαρακτηριστικά φύλλα της δίνουν την αίσθηση της κομψότητας και της πολυτέλειας.

Το χειμώνα, ποτίζετε το φυτό κάθε δύο εβδομάδες. Ενώ τους ζεστούς μήνες, η μονστέρα χρειάζεται νερό μια φορά την εβδομάδα. Επίσης, αποφύγετε να την τοποθείτε άμεσα στο φως, γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της.

Ιδέες διακόσμησης με φιτόνια

Η φιτόνια είναι ένα μικρό και εντυπωσιακό φυτό. Με μικρά στρογγυλά και χρωματισμένα φύλλα. Το μοναδικό δίκτυο του από χρωματιστά νευρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων δημιουργεί μοναδική αισθητική για το σαλόνι σας.

Χρειάζεται υγρό και ζεστό περιβάλλον. Με συχνό πότισμα και όχι άμεση έκθεση στον ήλιο. Ενώ είναι καλό να μην είναι κοντά σε ρεύματα αέρα.

Ιδέες για διακόσμηση σαλονιού με αγλαόνημα

Το αγλαόνημα είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου με εντυπωσιακό χρώμα στο φύλλωμά του. Τα φύλλα του δίνουν κομψότητα στο σαλόνι σας. Ενώ είναι ιδανικό για εσωτερικό χώρο, αφού καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Οι μοναδικές αποχρώσεις των φύλλων του δίνουν περισσότερη λάμψη στο σαλόνι σας, καθώς το φως του ήλιου πέφτει πάνω στο αγλαόνημα.

Ελάτε στην ΠΑΝΟΣ Οικία για ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού σας!

Ό,τι φυτό και εάν επιλέξετε για τη διακόσμηση του σαλονιού σας, συνδυάστε το με τα μοναδικά έπιπλα της ΠΑΝΟΣ Οικία! Στην ΠΑΝΟΣ Οικία είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε και να σας δώσουμε ιδέες για το σαλόνι σας. Πάρτε μια πρώτη ιδέα από τις προτάσεις μας στο www.panosoikia.gr και στη συνέχεια σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις μας (Μεσογείων 405) για να τις εξετάσετε και από κοντά!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0307954-6

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο: «Διακόσμηση σαλονιού: ιδέες για φυτά εσωτερικού χώρου»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την διακόσμηση και την επίπλωση των προσωπικών σας χώρων στο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΙΑ Blog.