Feng Shui στο σπίτι: Οι 5+1 βασικοί κανόνες του

||Feng Shui στο σπίτι: Οι 5+1 βασικοί κανόνες του
  • Untitled-812-×-574-px

Feng Shui στο σπίτι: Οι 5+1 βασικοί κανόνες του

2022-11-01T17:32:13+00:00 Οκτώβριος 27th, 2022|Καθιστικό|

Feng Shui στο σπίτι: η αρχαία κινέζικη φιλοσοφία που φέρνει την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή μας. Για κάποιον που δεν έχει διαβάσει ποτέ για αυτή, μπορεί να του φαίνεται δύσκολη. Αν όμως αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο στην κατανόησή της θα διαπιστώσετε πως είναι αρκετά απλή και πως δεν βασίζεται μόνο σε κανόνες διακόσμησης για πιο καθαρά και οργανωμένα σπίτια. Αποκαλύπτει πόσο συνδεδεμένοι είμαστε με αυτά και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και την ευημερία μας. Στο κείμενο που ετοιμάσαμε για εσάς θα βρείτε τους 5+1 βασικούς κανόνες του Feng Shui για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στην κινέζικη φιλοσοφία!

 

Feng Shui στο σπίτι: 5+1 Κανόνες για να ξεκινήσετε:

1. Οργανώστε σωστά τον χώρο σας για να είναι πάντα τακτοποιημένος

Αυτός ο κανόνας είναι ο πρώτος της λίστας μας! Ένα αποδιοργανωμένο σπίτι αποτελεί πρόσφορο έδαφος για άγχος και σύγχυση. Ξεκαθαρίστε τους χώρους αποθήκευσής σας με ένα συρτάρι ή μια ντουλάπα τη φορά και προσπαθήστε να τα διατηρήσετε καθαρά και οργανωμένα ώστε η θετική ενέργεια να γεμίσει το σπίτι σας.

2. Τοποθετήστε το κρεβάτι σας μακριά από το παράθυρο

Το Feng Shui είναι πολύ αυστηρό σχετικά με αυτόν τον κανόνα! Το κεφάλι σας δεν πρέπει να βρίσκεται κάτω από ένα παράθυρο ενώ κοιμάστε. Ο λόγος είναι ότι τόσο το μυαλό όσο και το σώμα χρειάζονται υποστήριξη. Έτσι τα κρεβάτια πρέπει να τοποθετούνται σε τοίχους χωρίς πόρτες και παράθυρα σε καμία πλευρά. Η ενέργεια στο υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ήρεμη και αρμονική, γεγονός που μας οδηγεί στον επόμενο κανόνα.

3. Κρατήστε τους χώρους εργασίας και χαλάρωσης ξεχωριστούς

Για να προσελκύσετε θετική ενέργεια θα πρέπει να προσέχετε πως χρησιμοποιείτε τους χώρους σας. Η τοποθέτηση ενός γραφείου στο υπνοδωμάτιό σας είναι αντίθετος με έναν από τους πιο αυστηρούς κανόνες του Feng Shui. Σύμφωνα με αυτόν ο χώρος χαλάρωσης δεν πρέπει να συγχέεται με το άγχος και την πίεση των υποχρεώσεων της μέρας.

4. Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως

Έχει τη δύναμη να δημιουργήσει το συναίσθημα της ευτυχίας καθώς και θετική ενέργεια στο σπίτι σας. Μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και να το «απλώσετε» παντού με αντανακλάσεις. Στο Feng Shui το κλειδί είναι η σωστή θέση του καθρέφτη. Βεβαιωθείτε πως η θέση που επιλέγετε για τον καθρέφτη σας έχει μία γαλήνια θέα και ότι αντανακλά όσο περισσότερο φως μπορεί.

5. Βρείτε την ισορροπία των 5 στοιχείων του Feng Shui στο σπίτι

H γη, το ξύλο, η φωτιά, το νερό και το μέταλλο είναι τα 5 βασικά στοιχεία του Feng Shui. Προσπαθήστε να τα προσθέσετε όλα στο σπίτι σας, είτε φυσικά είτε συμβολικά, με αρμονικό τρόπο. ‘Έτσι θα δημιουργήσετε απόλυτη ισορροπία τόσο στην ενέργεια του σπιτιού όσο και τη δική σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναδείξετε το στοιχείο της φωτιάς με ζεστούς τόνους, όπως το κόκκινο, ή να έχετε πραγματική φωτιά με ένα τζάκι ή ένα αναμμένο κερί.

+1 Επιλέξτε στρογγυλά έπιπλα

Οι γωνίες στα έπιπλα μαγνητίζουν την αρνητική ενέργεια και δεν συμφωνούν με τους κανόνες του Feng Shui. Η αιχμηρότητά τους είναι αυτή που τα καθιστά απαγορευτικά για την ηρεμία και τη γαλήνη που πρεσβεύει η κινέζικη φιλοσοφία. Επιλέξτε στρογγυλεμένα τραπέζια σαλονιού και τραπεζαρίας μέσα από τη μεγάλη συλλογή του ΠΑΝΟΣ Οικία, και ακολουθήστε πιστά τους 5 αυτούς κανόνες για να εξοικειωθείτε με τη λογική του Feng Shui στο σπίτι σας.

Feng Shui και ΠΑΝΟΣ Οικία ο ιδανικός συνδυασμός για χαλάρωση και ηρεμία

Εμπνευστείτε από την κινέζικη φιλοσοφία και δημιουργήστε την απόλυτη ατμόσφαιρα ηρεμίας, χαλάρωσης και γαλήνης στο σπίτι σας. Κάντε μικρά βήματα και βρείτε το δικό σας μονοπάτι μέσα από τους πέντε βασικούς κανόνες του. Η μεγάλη μας συλλογή σε έπιπλα σας περιμένει να την εξερευνήσετε και να βρείτε αυτά που θα σας συνοδεύσουν στο δικό σας ταξίδι προς το νέο σας σπίτι. Επισκεφθείτε το κατάστημά μας και η εξειδικευμένη ομάδα μας θα σας προτείνει το ιδανικό σχέδιο με βάση τις ανάγκες σας.

 

ΠΑΝΟΣ Οικία

Λ. Μεσογείων 405

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0307954-6

www.panosoikia.gr

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Feng Shui στο σπίτι: Οι 5+1 βασικοί κανόνες του»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την διακόσμηση και την επίπλωση των προσωπικών σας χώρων στο ΠΑΝΟΣ Οικία Blog.