Πώς να επιλέξετε τα φώτα σαλονιού για την ιδανική ατμόσφαιρα;

Αρχική | Καθιστικό | Πώς να επιλέξετε τα φώτα σαλονιού για την ιδανική ατμόσφαιρα;
  • fwta-salonioy

Πώς να επιλέξετε τα φώτα σαλονιού για την ιδανική ατμόσφαιρα;

2024-05-28T18:23:47+00:00 Μάιος 28th, 2024|Καθιστικό|

Τα φώτα του σαλονιού σας έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν το χώρο σας, την ατμόσφαιρα του και να προσφέρουν την αίσθηση της άνεσης.

Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να επιλέξετε τα κατάλληλα φωτιστικά για να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα.

#1 Καθορίστε τη λειτουργία του φωτισμού

Πριν επιλέξετε τα φωτιστικά, χρειάζεται να φανταστείτε εσάς στο σαλόνι σας. Θέλετε το φως για διάβασμα, για παρακολούθηση τηλεόρασης ή για απόλυτη χαλάρωση;

Οι διαφορετικοί λόγοι που περνάτε χρόνο στο σαλόνι απαιτούν και διαφορετικά είδη φωτισμού. Ο γενικός φωτισμός παρέχει ομοιόμορφο φωτισμό σε όλο το δωμάτιο. Έτσι, μπορείτε να διαλέξετε φωτιστικά οροφής, όπως είναι οι πολυέλαιοι ή τα πάνελ LED που προσφέρουν φωτισμό διάχυτα στο χώρο. Ενώ, ο φωτισμός εργασίας εστιάζει στο φωτισμό για να κάνετε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως είναι το διάβασμα. Για αυτό και είναι ιδανικές οι λάμπες δαπέδου ή επιτραπέζιες λάμπες κοντά σε καθίσματα. Τέλος, ο διακοσμητικός φωτισμός προσθέτει στιλ και δημιουργεί ατμόσφαιρα στο σαλόνι. Έτσι, επιλέξτε κρυφό φωτισμό, επιτοίχιες λάμπες ή φωτιστικά με ιδιαίτερα σχέδια.

#2 Επιλέξτε τα κατάλληλα φώτα σαλονιού

Υπάρχουν πολλοί τύποι φωτιστικών που μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας του σαλονιού σας.

Τα φωτιστικά οροφής είναι η κύρια πηγή φωτός και μπορούν να είναι κεντρικά στοιχεία διακόσμησης. Επιλέξτε έναν πολυέλαιο για κλασικό στιλ ή μοντέρνα φωτιστικά με καθαρές γραμμές για πιο σύγχρονο ύφος.

Τα επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά προσθέτουν ζεστασιά και είναι εύκολα ρυθμιζόμενα. Είναι ιδανικά για γωνίες ανάγνωσης ή για να τονίσετε συγκεκριμένα σημεία στο χώρο σας.

Τα επιτοίχια φωτιστικά προσφέρουν έμμεσο φωτισμό και τονίζουν πίνακες ζωγραφική ή αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου.

#3 Βάλτε φώτα LED για μεγάλη αποδοτικότητα και ευελιξία

Τα LED φωτιστικά προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, είναι διαθέσιμα σε διάφορες θερμοκρασίες χρώματος, από ζεστό μέχρι ψυχρό λευκό, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα. Έτσι, επιλέξτε ρυθμιζόμενα LED για να μπορείτε να προσαρμόζετε την ένταση του φωτός ανάλογα με τις ανάγκες σας​.   

#4 Κάντε συνδυασμούς στις θερμοκρασίες του χρώματος

Η θερμοκρασία του χρώματος των λαμπτήρων επηρεάζει σημαντικά την ατμόσφαιρα του δωματίου. Για παράδειγμα, για ένα ζεστό και φιλόξενο σαλόνι, βάλτε λάμπες με θερμοκρασία χρώματος γύρω στους 2700-3000 Kelvin για ζεστό λευκό χρώμα. Για πιο σύγχρονη και καθαρή αίσθηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάμπες με θερμοκρασία 4000-5000 Kelvin για φυσικό λευκό.

#5 Βάλτε έξυπνο φωτισμό στα φώτα σαλονιού

Η τεχνολογία έξυπνου φωτισμού σας επιτρέπει να προσαρμόζετε το φωτισμό του σαλονιού σας με ευκολία. Μέσω εφαρμογών στο κινητό ή με φωνητικές εντολές, μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση και το χρώμα των φώτων, να δημιουργήσετε διαφορετική αίσθηση φωτισμού και να εξοικονομήσετε ενέργεια. Τα έξυπνα φωτιστικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη δημιουργία διαφορετικών ατμοσφαιρών ανάλογα με την περίσταση​.

#6 Κάντε συνδυασμούς των φωτιστικών για πολυδιάστατο φωτισμό

Ένας καλός συνδυασμός διαφορετικών ειδών φωτισμού μπορεί να προσφέρει πολυδιάστατο φωτισμό στο σαλόνι σας. Κάντε συνδυασμούς του γενικού φωτισμού με φωτισμό εργασίας και διακοσμητικό φωτισμό για να δημιουργήσετε βάθος και ενδιαφέρον στο χώρο. Οι εναλλαγές μεταξύ άμεσου και έμμεσου φωτισμού μπορούν να αναδείξουν τη διακόσμηση και να κάνουν το χώρο πιο ζεστό και φιλόξενο.

Ελάτε στην ΠΑΝΟΣ Οικία για να επιλέξετε τα φώτα σαλονιού σας και τα έπιπλά σας!

Όποια φωτιστικά και εάν επιλέξετε για το σαλόνι σας, κάντε συνδυασμούς με τα υπόλοιπα έπιπλα για να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα που ταιριάζει στις ανάγκες και το στυλ σας.

Στην ΠΑΝΟΣ Οικία, προσφέρουμε ολοκληρωμένες ιδέες και προτάσεις για το σαλόνι σας. Μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας στο www.panosoikia.gr και στη συνέχεια σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις μας (Μεσογείων 405) για να τις δείτε και από κοντά!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0307954-6

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Πώς να επιλέξετε τα φώτα σαλονιού για την ιδανική ατμόσφαιρα»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την διακόσμηση και την επίπλωση των προσωπικών σας χώρων στο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΙΑ Blog.