Καναπές με ανάκλιση: 4+1 tips για την ιδανική αγορά

||Καναπές με ανάκλιση: 4+1 tips για την ιδανική αγορά
  • καναπές με ανάκλιση

Καναπές με ανάκλιση: 4+1 tips για την ιδανική αγορά

2023-10-06T17:04:00+00:00 Σεπτέμβριος 27th, 2023|Καθιστικό|

Καναπές με ανάκλιση. ένα έπιπλο που κερδίζει διαρκώς έδαφος και βρίσκει σταθερά μια θέση σε κάθε μοντέρνο σπίτι, μικρό ή μεγάλο. Οι λόγοι; Προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, πρακτικότητα και εξοικονόμηση χώρου. Τώρα, μπορείτε να βρείτε τον δικό σας και σε νέα μοντέρνα σχέδια της Πάνος Οικία που κάνουν την διαφορά με το design τους.

Τι είναι και πώς λειτουργεί ένας καναπές με ανάκλιση

Οι σύγχρονοι καναπέδες με ανάκλιση ενσωματώνουν ειδικό μηχανισμό που προσφέρει επιπρόσθετη και εξατομικευμένη άνεση. Συνήθως ο μηχανισμός βρίσκεται στην πλάτη για επιπλέον στήριξη στο κεφάλι, αλλά και στα πόδια. Η ανάκλιση του καναπέ ενεργοποιείται με απλές κινήσεις από ένα άτομο, ενώ ο καναπές επιστρέφει εύκολα στο αρχικό του σχήμα. Με τη λειτουργία της ανάκλισης, ένας καναπές γίνεται σαφώς πιο αναπαυτικός, ευρύχωρος και εύκολα προσαρμόσιμος σε κάθε χώρο.

Ιδανικό έπιπλο για μικρά & μεγάλα σπίτια!

Στα μικρά σπίτια, η πιο συνήθης διακοσμητική αστοχία είναι να περιβάλλουμε το σπίτι με πλήθος από διακοσμητικά και έπιπλα. Αυτό, κάνει τον χώρο να δείχνει ακόμα μικρότερος! Επομένως, αν διαθέτετε κάποιο σκαμπό ή επιπρόσθετες καρέκλες απλά και μόνο για πιθανές επισκέψεις, ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από αυτά! Γιατί; Διότι ένας καναπές με ανάκλιση, διαθέτει άφθονο χώρο για να χωρέσει μια ολόκληρη παρέα!

Στα σπίτια μεγαλύτερων διαστάσεων, ο καναπές με ανάκλιση, διαδραματίζει άλλον ρόλο. Σε μια οικία με περισσότερα τετραγωνικά και κατ’ επέκταση μεγαλύτερο σαλόνι, συνήθως η αφαιρετικότητα κάνει τον χώρο να δείχνει κομψότερος! Άρα η δυνατότητα που έχει ο καναπές με ανάκλιση να «μαζεύεταιι» όταν δεν είναι πλήρως απλωμένος, αποτελεί αισθητική αναβάθμιση!

Καναπές με ανάκλιση: Τι να προσέξω στην αγορά του

Συμφωνώντας λοιπόν στο ότι ένας καναπές με ανάκλιση αποτελεί ιδανική προσθήκη για κάθε χώρο, ένα πράγμα μένει: να δούμε πώς θα κάνουμε την κατάλληλη επιλογή! Δείτε παρακάτω ποιες παραμέτρους πρέπει να πληροί ένας καναπές με ανάκλιση ώστε να ικανοποιεί κάθε επιθυμία και ανάγκη σας.

#1. Άνεση

Ένας καναπές με ανάκλιση ή και απλός, κρίνεται εν πολλοίς από το πόσο αναπαυτικός είναι! Ο καναπές είναι από τα βασικότερα έπιπλα και πιθανότατα το έπιπλο -μετά το κρεβάτι- στο οποίο περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Όσο πιο άνετος είναι, τόσο πιο ξεκούραστοι θα είστε κι εσείς! Στα αφρώδη μέρη του καναπέ, η καλύτερη επιλογή είναι συνδυασμός από πούπουλα και λάστιχο για την επαναφορά. Αν ο καναπές περιέχει ρυθμιζόμενους μηχανισμούς ανάκλισης στην πλάτη ώστε να τον προσαρμόζετε κάθε φορά κατάλληλα, τότε είναι η τέλεια επιλογή!

#2. Εφαρμογή στο σαλόνι

Μια παράμετρος σχεδόν εφάμιλλης σημασίας με την άνεση του καναπέ. Τόσο σημαντική που θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε την αγορά ενός καναπέ από τη μεζούρα! Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε επ’ ακριβώς τις απαιτούμενες διαστάσεις για πλάτος, μήκος, ύψος και βάθος.  Η ιδανική επιλογή, είναι ο καναπές με ανάκλιση να είναι αποσπώμενος (σε μέρη) για να τον αλλάζετε με βάση την πλευρά που σας εξυπηρετεί.

#3. Ανθεκτικότητα

Ο καναπές με ανάκλιση θα κοσμεί το σαλόνι σας για πολλά χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Δεν θέλετε να σας μείνει ένα ξεβαμμένο και ξεφτισμένο έπιπλο με τα ελατήρια και τις σούστες να εξέχουν! Έχετε πάντα κατά νου ότι το βασικότερο τμήμα στην ποιότητα κατασκευής ενός καναπέ, είναι ο σκελετός του. Το φυσικό ξύλο δρυός, είναι από τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

#4. Design

O σχεδιασμός ενός καναπέ, είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του αλλά δεν είναι το παν. Άλλωστε οι τάσεις και η μόδα, αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Ενώ κάποτε τα φλοράλ σχέδια σε καναπέ παρέπεμπαν σε ένα παρωχημένο σαλόνι υπερήλικα, αυτό άλλαξε. Η μόδα κάνει διαρκώς κύκλους και μην ξεχνάτε πως το σημερινό «μοντέρνο» θα είναι το αυριανό «vintage». Η συμβουλή μας, είναι να επιλέξετε μία σχεδίαση διαχρονική, με λιτές γραμμές που θα είναι πάντοτε στη μόδα. Το κλασσικό δεν χάνει ποτέ την αξία του.

+1. Χρώματα & υφάσματα

Αφήσαμε τελευταία στη λίστα τη συγκεκριμένη παράμετρο, καθώς είναι κάτι ξεκάθαρα υποκειμενικό. Αν είστε πολυμελής οικογένεια ή έχετε κατοικίδια, η ιδανική επιλογή είναι να στραφείτε σε έναν καναπέ με ύφασμα βαμβακερό ή λινό που καθαρίζεται εύκολα ή ένα αδιάβροχο/ αλέκιαστο ύφασμα.

Σχετικά με τα χρώματα του καναπέ, αν δεν το… πολυέχετε με το «πάντρεμα» των χρωμάτων, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε ασφαλείς και γήινες αποχρώσεις. Είναι πιο safe επιλογές και ταιριάζουν σε κάθε χώρο.

Βρείτε τον καναπέ με ανάκλιση των ονείρων σας στην ΠΑΝΟΣ Οικία

Στην πλούσια γκάμα μας από καναπέδες με ανάκλιση, θα βρείτε σίγουρα τον ιδανικό καναπέ για εσάς. Αν πάλι είστε αναποφάσιστοι, στην ΠΑΝΟΣ Οικία είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε και να σας κατατοπίσουμε σχετικά. Ρίξτε μια πρώτη ιδέα στις προτάσεις μας στο www.panosoikia.gr και κατόπιν σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις μας (Μεσογείων 405) για να τις συζητήσουμε και εκτενώς! Με ζήλο, αγάπη και πάθος για την επιπλοποιία, φέρνουμε το σαλόνι που ονειρεύεστε σας ένα βήμα πιο κοντά!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0307954-6

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο: «Καναπές με ανάκλιση: 4+1 tips για την ιδανική αγορά»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την διακόσμηση και την επίπλωση των προσωπικών σας χώρων στο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΙΑ Blog.