Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού & τα μυστικά της

Αρχική | Καθιστικό | Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού & τα μυστικά της
  • minimal-diakosmisi

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού & τα μυστικά της

2023-08-30T12:59:01+00:00 Αύγουστος 30th, 2023|Καθιστικό|

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού: Το απόλυτο challenge καλαισθησίας! Ανέκαθεν η αφαιρετική διακόσμηση, είχε και έχει, φανατικό και πιστό κοινό που εκτιμά πως όσο το λιγότερο, τόσο το καλύτερο! «Ουκ εν τω πολλώ το ευ» συνήθιζαν να λένε οι αρχαίοι και όχι άδικα. Το να επιλέξετε μια μίνιμαλ διακόσμηση για το βασικότερο δωμάτιο του σπιτιού, το σαλόνι, προϋποθέτει την τήρηση κάποιων «χρυσών» κανόνων. Σίγουρα, δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει ένα άδειο σαλόνι ως μίνιμαλ. Είναι απλά άδειο! Το να δημιουργήσετε λοιπόν έναν ιδιαίτερο χώρο με αφαιρετικές πινελιές, αποφεύγοντας τις φανφάρες, μόνο εύκολο δεν είναι! Γι’ αυτό, στο παρόν άρθρο, θα σας αναφέρουμε κάποια μικρά «μυστικά» ώστε να πετύχετε τη μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού που τόσο επιθυμείτε!

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού – Κανόνας #1: Το μέγεθος μετράει!

Σε ένα μίνιμαλ σαλόνι, ο χώρος πρέπει να δείχνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος. Να γεμίζει το μάτι και να υπάρχουν μεγάλες και αδιάκοπες αποστάσεις στους τοίχους και τα πατώματα. Για να το πετύχετε αυτό, το χρώμα του τοίχου και του δαπέδου πρέπει να είναι συνεχές και απερίσπαστο. Αποφύγετε τα πολλά κάδρα, τα χαλιά και τις μοκέτες κι αφήστε στο χρώμα να φανεί!

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού – Κανόνας #2: Στα δύο, τρίτο δε χωρεί!

Προσπαθήστε να εστιάσετε το πολύ σε δύο διαφορετικά χρώματα και μην κάνετε το σπίτι σας… ουράνιο τόξο! Βρείτε έναν συνδυασμό χρωμάτων που «δένει» καλά και αξιοποιήστε τον! Ιδανικά, το ένα χρώμα θα πρέπει να είναι το λευκό ή το μαύρο, καθώς αυτά εκφράζουν καλύτερα την αφαιρετική σχολή. Αν ωστόσο θέλετε να πρωτοτυπήσετε, επιλέξτε κάποιο φυσικό χρώμα.

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού – Κανόνας #3: Η γεωμετρία είναι σύμμαχός σας!

Επιλέξτε απλά γεωμετρικά σχήματα και προσπαθήστε να τα αποτυπώσετε στη διακόσμηση του σαλονιού, όσο πιο λιτά και απέριττα μπορείτε. Ακολουθήστε τη δομή τους στην τοποθέτηση των επίπλων και των (λίγων) διακοσμητικών του χώρου και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού – Κανόνας #4: Επιλέξτε χαμηλά έπιπλα!

Προτιμήστε τα πιο χαμηλά έπιπλα που θα κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο ψηλός και πιο μεγάλος. Όσο πιο πολύς «αέρας» υπάρχει ως το ταβάνι, τόσο πιο πολύ θα πετύχετε τον σκοπό σας.

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού – Κανόνας #5: Λίγα και καλά αξεσουάρ!

Ένα μινιμαλιστικό σαλόνι δεν υποδηλώνει και παντελή έλλειψη αξεσουάρ. Απεναντίας, αν επιλέξετε τα κατάλληλα, τότε και μόνο το αισθητικό αποτέλεσμα θα πλησιάσει την τελειότητα. Η συμβουλή μας είναι να επιλέξετε λίγα και μεγάλα, παρά πολλά και μικρότερα. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να βάλετε και τη συμμετρία στο παιχνίδι. Αντί λοιπόν για πολλά καδράκια, τοποθετήστε έναν μεγάλο πίνακα στο κέντρο του τοίχου, ώστε να ισαπέχει από τις γωνίες. Ακόμα, καλύτερα να επιλέξετε έναν μεγάλο καναπέ μορφής «Γ» ή «Π», παρά έναν διθέσιο με πολλές πολυθρόνες.

Η μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού περνά από την ΠΑΝΟΣ Οικία

Αν ψάχνετε περισσότερες ιδέες και λύσεις για μια μίνιμαλ διακόσμηση στο σαλόνι σας, τότε είστε σε καλό δρόμο! Στην ΠΑΝΟΣ Οικία είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε και να σας κατατοπίσουμε σχετικά. Πάρτε μια πρώτη ιδέα από τις προτάσεις μας στο www.panosoikia.gr και στη συνέχεια σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις μας (Μεσογείων 405) για να τις εξετάσετε και από κοντά! Με ζήλο, αγάπη και πάθος για την επιπλοποιία, φέρνουμε το σαλόνι των ονείρων σας ένα βήμα πιο κοντά!

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0307954-6

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο: «Διακόσμηση μικρού σαλονιού»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την διακόσμηση και την επίπλωση των προσωπικών σας χώρων στο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΙΑ Blog.