Σύνθετα σαλονιού: 5 tips για να αποκτήσετε το πιο πρακτικό για το χώρο σας

Αρχική | Καθιστικό | Σύνθετα σαλονιού: 5 tips για να αποκτήσετε το πιο πρακτικό για το χώρο σας
  • Panos Oikia Sinthesi Cripton 812x574

Σύνθετα σαλονιού: 5 tips για να αποκτήσετε το πιο πρακτικό για το χώρο σας

2017-12-06T12:39:44+00:00 Δεκέμβριος 6th, 2017|Καθιστικό|

Τα σύνθετα σαλονιού είναι απαραίτητα σε κάθε σύγχρονο σπίτι. Διαθέτουν έξτρα χώρους αποθήκευσης και προσφέρουν την πρακτικότητα που κάθε χώρος χρειάζεται. Πλέον, κανένα καθιστικό δεν φαίνεται ολοκληρωμένο χωρίς αυτά. Δεν είναι όμως μόνο η πρακτικότητα που τα διακρίνει. Η υψηλή τους αισθητική μπορεί να αναβαθμίσει το σαλόνι, δίνοντας μία νότα πολυτέλειας και ανανέωσης. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν τα χειροποίητα σύνθετα σαλονιού ως έργα τέχνης, καθώς φτιάχνονται χάρη στο προσωπικό μεράκι του επιπλοποιού.

Τα σύνθετα σαλονιού δεν είναι όλα ίδια. Τις περισσότερες φορές αποτελούνται από ένα πρακτικό έπιπλο με συρτάρια, το οποίο είναι κατάλληλο για την τηλεόρασή σας και συμπληρώνονται από βιτρίνες, ράφια ή και κρυφό φωτισμό. Η τελική διαμόρφωσή τους καθορίζεται πάντα από το χώρο σας και τις διαστάσεις του.
Δημιουργήστε σύνθετα σαλονιού που θα καλύπτουν τις ανάγκες σας, ακολουθώντας τα 5 παρακάτω tips που σας προτείνουμε.

1. Υπολογίστε τις διαστάσεις σας

Οι έτοιμες λύσεις στα σύνθετα σαλονιού δεν καλύπτουν πάντα τις ανάγκες σας. Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό, συνεπώς εκμεταλλευτείτε καλύτερα τον διαθέσιμο χώρο σας, δημιουργώντας τη σύνθεση σαλονιού που ταιριάζει στις διαστάσεις του χώρου σας.

2. Η τηλεόραση στο σωστό σημείο

Η τηλεόραση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στα σύνθετα σαλονιού. Ο σχεδιασμός του δικού σας σύνθετου ξεκινά από τη σωστή θέση της τηλεόρασης, ώστε όλοι να έχουν καλή γωνία θέασης.

3. Σπάστε τη χρωματική μονοτονία

Ποιος έιπε ότι όλα τα ξύλα στο σαλόνι σας πρέπει να έχουν τα ίδια χρώματα; Τολμήστε και σπάστε τη μονοτονία! Δημιουργήστε συνθέσεις που συνδυάζουν ξύλα σε διαφορετικά χρώματα, όπως η σύνθεση σαλονιού BUK με ξύλο δρυ rustic και λάκα ματ. Ρωτήστε τους ειδικούς μας συμβούλους για τους χρωματικούς συνδυασμούς ξύλων που ταιριάζουν στο σαλόνι σας.

4. Επενδύστε στην ποιότητα

Η επιλογή του σωστού ξύλου για τη σύνθεσή σας είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Δώστε αξία στην επιπλοσύνθεσή σας, επιλέγοντας ξύλα υψηλής ποιότητας. Στην Πάνος Οικία σας προσφέρουμε τα έπιπλα σαλονιού που σας αξίζουν και γι’αυτό συνοδεύουμε κάθε δημιούργημά μας με γραπτή εγγύηση από 10 χρόνια και πάνω.

5. Πολυμορφικά σύνθετα σαλονιού

Τελευταία αλλά πολύ σήμαντική συμβουλή: δημιουργήστε σύνθετα σαλονιού που να είναι πολυμορφικά. Τι σημαίνει αυτό; Κάποια μέρα μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσετε. Επενδύστε σε έπιπλα πολυμορφικά, με δυνατότητα πολλών διαφορετικών επιλογών στησίματος και μορφής. Έτσι, σε περίπτωση μετακόμισης, θα είστε σίγουροι ότι τα έπιπλά σας θα προσαρμοστούν στις ανάγκες του νέου σας χώρου.