Διακόσμηση σαλονιού: τα 4 μεγαλύτερα λάθη

Αρχική | Καθιστικό | Διακόσμηση σαλονιού: τα 4 μεγαλύτερα λάθη
  • Panos Oikia Sinthesi Venus 812x574

Διακόσμηση σαλονιού: τα 4 μεγαλύτερα λάθη

2018-05-10T16:45:25+00:00 Φεβρουάριος 15th, 2018|Καθιστικό|

Η διακόσμηση σαλονιού αποτελεί επίκεντρο της αισθητικής ταυτότητάς του. Αντικατοπτρίζει το γούστο και τη φιλοσοφία μας, ενώ αναδεικνύει εκφάνσεις της προσωπικότητας και τις εμπειρίες μας. Όποια και αν είναι η διακοσμητική μας προσέγγιση, μοντέρνα ή κλασική, boho ή vintage, χρειάζεται να τηρήσουμε ενιαία διακοσμητική γραμμή. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούμε στο καθιστικό μας ένα σύνολο με συνοχή και χαρακτήρα, που αναδεικνύει ιδανικά αυτό που είμαστε.

Αφού λοιπόν επιλέξουμε τον ιδανικό καναπέ, προχωράμε στο επόμενο βήμα, δηλαδή την διακοσμητική διαμόρφωση που θα τον πλαισιώσει. Η επιλογή του πιο ακριβού ή του πιο στιλάτου καναπέ δεν αρκεί για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Η διακόσμηση σαλονιού είναι εκείνη που θα ολοκληρώσει την επένδυσή σας για μία πιο όμορφη καθημερινότητα στο σπίτι.

Μην υποτιμάτε λοιπόν και μην παραμελείτε τις διακοσμητικές λεπτομέρειες. Επειδή ακόμα και οι πιο έμπειροι ειδικοί της διακόσμησης κάνουν λάθη, διαβάστε μερικές παγίδες που κρύβει η διακόσμηση σαλονιού.

Λάθος 1ο: Σετάρισμα χρωμάτων

Το ταίριασμα επίπλων με ίδια υφάσματα και φτιαγμένα από ίδια ξύλα είναι πλέον μονότονο και ξεπερασμένο. Ο καθένας εξάλλου θα μπορούσε να αγοράσει σεταρισμένα έπιπλα. Τολμήστε να δημιουργήσετε το δικό σας αποτέλεσμα επιλέγοντας ένα προσεγμένο mix’n’match χρωμάτων και επίπλων. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε το τραπεζάκι σαλονιoύ Spirit με τον καναπέ γωνία Tango.

Λάθος 2ο: Επιλογή πινάκων που δεν ταιριάζουν στην διακόσμηση σαλονιού

Η επιλογή πίνακα ή ταπετσαρίας αναδεικνύει ιδανικά τις γωνίες του καθιστικού. Ένας μοντέρνος πίνακας δε θα ταιριάξει σε ένα κλασικό σαλόνι και το αντίστροφο. Επιλέξτε ένα έργο τέχνης το οποίο να έρχεται σε αρμονία σε χρώμα και θέμα με το υπόλοιπο σαλόνι σας. Συμπληρώστε τις γωνίες του καθιστικού με ένα μεγάλο καθρέπτη και ένα ρολόι.

Λάθος 3ο: Κακός φωτισμός

Η επιλογή θερμού, ημίθερμου ή ψυχρού φωτισμού μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του σαλονιού. Μη μπείτε στον κόπο να συνδυάσετε θερμές με ψυχρές λάμπες. Κάντε τις δικές σας δοκιμές στο φωτισμό, μέχρι να δημιουργήσετε το ιδανικό αποτέλεσμα, φωτίζοντας σωστά κάθε γωνία.

Λάθος 4ο: Περιττές προσθήκες

Όλοι έχουμε τα δικά μας αγαπημένα αντικείμενα, που μας αρέσει να τοποθετούμε στο σαλόνι. Ωστόσο, όταν αυτά τα αγαπημένα αντικείμενα φτάνουν να κατακλύζουν το χώρο μας, τότε είναι σημαντικό να κάνουμε επιλογή των καλύτερων. Επίσης, δε χρειάζεται να προχωράμε σε παρορμητικές αγορές επίπλων και διακοσμητικών. Πριν προχωρήσετε σε αγορά οποιουδήποτε αντικειμένου για το σαλόνι, σκεφτείτε αν σας χρειάζεται και αν ταιριάζει στην διακόσμησή σας.

Στην Πάνος Οικία, είμαστε πάντα εδώ για εσάς, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε από την αρχή την ιδανική διακόσμηση σαλονιού.