Στρώσιμο τραπεζιού: Τα 5+1 μυστικά του

Αρχική | Καθιστικό | Στρώσιμο τραπεζιού: Τα 5+1 μυστικά του
  • στρώσιμο τραπεζιού

Στρώσιμο τραπεζιού: Τα 5+1 μυστικά του

2022-01-26T13:12:41+00:00 Δεκέμβριος 26th, 2021|Καθιστικό|

Στρώσιμο τραπεζιού, μία απαραίτητη προϋπόθεση όταν καλούμε κόσμο στο σπίτι μας για φαγητό. Η τραπεζαρία, ο πρωταγωνιστής των επίσημων και μη συγκεντρώσεών μας, έχει στόχο να μας κρατά όση περισσότερη ώρα γίνεται με τη ζεστασιά και την καλαισθησία της. Όλα δε ξεκινούν από ένα καλαίσθητο στρώσιμο που θα την αναδείξει κατάλληλα. Ποια είναι όμως τα μυστικά του; Ελάτε να τα ανακαλύψουμε μαζί μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

Αυτά είναι τα tips μας για το στρώσιμο τραπεζιού!

1. Τα χρώματα

Η κατάλληλη επιλογή της χρωματικής παλέτας είναι το πρώτο βήμα για το στρώσιμο του τραπεζιού. Ευτυχώς, οι επιλογές είναι πολλές, ανάλογα με το στυλ που επιθυμείτε να έχει το τραπέζι σας, αλλά και ανάλογα με την περίσταση. Για παράδειγμα, για ένα επίσημο δείπνο, το λευκό και το μπεζ αποτελούν την ιδανική επιλογή. Αντίθετα, το στρώσιμο του τραπεζιού για δείπνο με φίλους μπορεί να έχει και πιο χαλαρή μορφή. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε χρώματα, αλλά και να πειραματιστείτε με αυτά.

2. Το ιδανικό τραπεζομάντηλο για το στρώσιμο τραπεζιού

Το τραπεζομάντηλο είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουν οι καλεσμένοι σε ένα τραπέζι. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να κάνετε μια έξυπνη επιλογή. Αρχικά, προσέξτε τις διαστάσεις του τραπεζομάντηλου. Δε θα πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό. Προτιμήστε τα βαμβακερά υφάσματα. Όσον αφορά το χρώμα, το λευκό ενδείκνυται για τις επίσημες περιστάσεις. Για το στρώσιμο ενός εορταστικού τραπεζιού, με την κατάλληλη διακόσμηση μπορείτε να επιλέξετε και κάποιο χρωματιστό τραπεζομάντηλο. Τέλος, σε περίπτωση που το στρώσιμο τραπεζιού με σουπλά αντιπροσωπεύει περισσότερο τις προτιμήσεις σας, τα γήινα χρώματα, όπως το καφέ είναι το απόλυτο must.

3. Οι θέσεις των πιάτων στο τραπέζι

Σύμφωνα με τους κανόνες ευγενείας, τοποθετούμε πρώτα τα ρηχά πιάτα, και στη συνέχεια τα πιο βαθιά. Ποια πιάτα είναι τα κατάλληλα; Για πιο ανεπίσημες ή χαλαρές περιστάσεις, τα χρώματα ή τα έντονα σχέδια μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ωστόσο, σε περίπτωση, που, για παράδειγμα, στο δείπνο είναι καλεσμένος ο διευθυντής σας, επιλέξτε ανοιχτόχρωμες επιλογές με απαλά σχέδια, όπως λίγα λουδούδια. Η μονοχρωμία, αποτελεί εξίσου μια ασφαλή επιλογή.

4. Η τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων

Στρώσιμο τραπεζιού χωρίς τη σωστή τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων δε γίνεται. Βέβαια, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην μπερδευτούν οι καλεσμένοι σας. Τοποθετήστε από την δεξιά πλευρά του πιάτου το πιρούνι της σαλάτας, και στη συνέχεια το πιο μεγάλο. Από τα αριστερά, τοποθετείστε το μαχαίρι, και δίπλα το κουτάλι.

5. Η διακόσμηση του τραπεζιού με λουλούδια

Ποια είναι η κατάλληλη διακόσμηση του τραπεζιού; Τα λουλούδια αποτελούν μια κλασσική επιλογή, κατάλληλη για όλες τις περιστάσεις. Ωστόσο, δεν ταιριάζουν όλα τα λουλούδια για όλες τις περιστάσεις. Για ένα εορταστικό τραπέζι, οι ορτανσίες, ή οι τουλίπες χαρίζουν μια ανάλαφρη νότα στο τραπέζι σας. Για αυτή την περίπτωση, επιλέξτε όμορφα και εντυπωσιακά βάζα. Ενώ, για το στρώσιμο τραπεζιού για τσάι ή για δείπνο για φίλους, επιλέξτε λουλούδια της εξοχής, όπως μαργαρίτες. Τα βάζα θα πρέπει να είναι εξίσου απλά και πιο διακριτικά.

+1.  Η τραπεζαρία που θα στρωθεί!

Το στρώσιμο τραπεζιού με την κατάλληλη τραπεζαρία μπορεί να αγγίξει την τελειότητα. Εμείς, στον ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΙΑ το γνωρίζουμε πολύ καλά και μέσα από τις προτάσεις μας σας προσφέρουμε λύσεις ώστε να δημιουργήσετε την τραπεζαρία των ονείρων σας που θα στελεχώσει τα τραπέζια σας. Ανακαλύψτε τις πιο σύγχρονες προτάσεις των κορυφαίων ελληνικών επίπλων στο www.panosoikia.gr ή πραγματοποιήστε σήμερα την επίσκεψή σας στο showroom της εταιρείας στην Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 405.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο με θέμα «Στρώσιμο τραπεζιού: Τα 5+1 μυστικά του»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την διακόσμηση και την επίπλωση των προσωπικών σας χώρων στο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΙΑ Blog.